Okulumuz Tarihçesi

11.11.2013 1512

Pelitli Köyü’ nde eğitim Osmanlı İmparatorluğu zamanına kadar dayanmaktadır. O dönemlerde eğitim çalışmaları eski caminin bir odasında yapılmakta ve yapılan eğitim halkın eğitim ihtiyacını karşılamakta idi. Cumhuriyet dönemine gelinip harf inkılabı yapıldıktan sonra eğitim aynı yerde bir süre daha devam etmiş ve görülen ihtiyaç üzerine 1942 yılında Muhtar Şahin YILMAZBAYHAN önderliğinde 4142 m2 üzerindeki bir arsa bir kısmı bağış, bir kısmı istimlakla S.Ahmet TOKAY, Saadettin ALTAYLI, Şeref GÜLÜMSER’ den alınmıştır. Bu arsaya bir derslikli, bir lojmanlı taş binadan okul yaptırılmıştır. Yapılan ilk bina “İmece” usulüyle yaptırılmıştır. Bu yapılan binadaki eğitim öğretim çalışmaları 1982 yılına kadar bir öğretmenli olarak devam etmiştir. 1982 yılında Kuveytli bir iş adamı olan Süheyl isimli bir şahıs üç derslikli bir prefabrik bina yaptırmıştır. Bölgenin aşırı göç alması ve 1997 yılında kesintisiz sekiz yıllık eğitime başlanması nedeniyle yetersiz kalan binalardan 1942 yılında yapılan bina miadını tamamladığından yıkılmış yerine 300 m2 alan üzerine üç katlı sekiz derslikli bir bina yapılmış, 2001-2002 eğitim öğretim yılında hizmete girmiş, bu tarihten itibaren normal eğitime başlanmıştır.

2005-2006 eğitim öğretim yılı itibarıyla 387 olan öğrenci ve 12 şube sayısının 2006-2007 eğitim öğretim yılında artacağı düşünüldüğünden mevcut bina ve dersliklerin de yetersiz kalacağı ve yeniden ikili eğitime dönülebileceği görülmektedir.2007-2012 yılları arasında ilköğretim okulu olarak ikili öğretime devam edilmiş,2013 yılından itibaren yalnızca ortaokul olarak 8 derslik halinde eğitim yapılmıştır.2015 yılına kadar 8 derslik halinde devam edilmektedir.